fredag 20. mars 2015

Cookies med valnøtter, sjokolade og banan


Med grovt mel, banan og havregryn blir dette cookies med "litt mere mat i". Litt sunnere og litt mere mettende, men det er ingen ting å si på smaken, disse cookiesene er kjempegode. Oppbevares i tett boks eller glass og er kjempefin turmat.


DU TRENGER:

175 gr mykt smør
110 gr sukker
150 gr brunt sukker
1 stort egg  
1 1/2 ts vaniljeessens
2 små moste bananer
1/2 ts natron
2 1/2 dl hvetemel
1 1/2 dl fin sammalt hvetemel
3 dl havregryn
150 gr grovhakket mørk sjokolade
100 gr grovhakkede valnøtter 


Rør smør og sukker hvitt og porøst. Rør inn brunt sukker og egget og rør til du har en luftig og skummende masse. Bland inn moste bananer, natron og vaniljeessens. Bland alt det tørre som tilsettes litt av gangen mens du rører jevnt. Grovhakkede valnøtter og sjokolade røres inn til slutt.
Cookiesene settes med skje på bakepapirkledd stekeplate med godt mellomrom, og stekes ved 170 grader i ca. 8-10 minutter. La kakene ligge på stekebrettet til de er nesten avkjølt før de legges forsiktig over på en rist.Kan fryses

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar