Har du som jeg en ekte sjokoladeelsker i huset vil denne kaken her bli populær. Sjokoladen sammen med pistasienøtter er en utrolig god kombinasjon. Må innrømme at en kule med god iskrem, gjorde denne kaken ekstra god. Med is eller krem, kan dette utmerket godt brukes som dessert.
TIL EN FORM PÅ 20-24 CM TRENGER DU:
200 gr mykt smør
200 gr sukker
80 gr hvetemel
1 ts bakepulver
3 ss kakao
100 gr mørk sjokolade
3 egg
Ca. 2 dl grovhakkede pistasienøtter
Begynn med å grovhakke pistasienøttene og sett stekeovnen på 175 grader. Rør smør og sukker hvitt og porøst. Smelt sjokoladen over vannbad, tilsett eggene i smør/sukkerblandingen ett av gangen og rør godt. Tilsett sjokoladen mens du rører, bruk gjerne kjøkkenmaskin. Bland hvetemel, kakao og bakepulver og bland det inn i røren. Bruk bakepapir i formen eller smør godt. Hell røren i formen, og strø nøttene over. Sett formen på midterste rille og stek kaken i ca. 30 minutter. Kjenn men en kakepinne om kaken er ferdig. Kaken skal ikke være helt gjennomstekt, men være litt myk i midten, men ikke rennende. Kaken avkjøles på rist. Dryss gjerne mere nøtter på når kaken er kald.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar