torsdag 16. mai 2013

Salat med varm chevre


En slik salat må jeg alltid ha når jeg kommer til Frankrike, dette er bare aldeles nydelig. Den kan spises som en forrett som her, eller lages med en eller to små skiver med ost i tillegg, litt mere salat og  tilsettes noen tomater og spises som en egen lunsjrett, begge deler er like godt.

DU TRENGER:

Rikelig sprø salat, gjerne blandet
2 soltørkede tomater pr. person
Noen mandler i tynne skiver
3 små skiver av en baguett pr. person
3 litt tykke skiver chevreost
 
DRESSING:
 
1/2 dl god olivenolje
2-3 ss  presset citron
1-2 ts dijon sennep
1-2 ts honning


 
Legg salat midt på en tallerken og legg over finstrimlet soltørkede tomater. Sett stekeovnen på 230 grader, skjær tynne skiver av en baguett og litt tykke skiver chevre.
Legg bakepapir på et stekebrett og legg baguettskivene utover med en chevreskive på hver baguettskive. Sett stekebrettet inn i stekeovnen og la de små skivene få stå til osten smelter og begynner å få farge.


Ha alle ingrediensene til dressingen i en liten skål eller et glass og rør/visp til alt er godt blandet og
ringle dressingen over salaten på tallerkenen. Salaten serveres med en gang.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar