Søk i denne bloggen

fredag 9. november 2012

Pære snaps


En frisk og velsmakende snaps, delikat på farge og som passer godt til en aperitiff.
Jeg synes det er litt gøy å servere slikt som jeg har laget selv, og det er moro å eksperimentere litt.

DU TRENGER:

                              2 små eller 1 1/2 pære                                 
1 ts korianderfrø
1 dl sukker (knapt)
4 kanelstenger
1/2 vaniljestang
1/2 l vodka

Vask pærene godt og kutt de opp i små biter. Kjernehusene skal ikke brukes. Ha pærebitene i et glass med skrulokk (Norgesglass) og tøm over vodka. Tilsett krydder og vaniljestang delt på langs. Tilsett sukker tilslutt. Skru på lokket og rist godt slik at sukkeret løser seg opp.
La blandingen stå og trekke i ca. 4 uker og rist på glasset av og til. Sil snapsen over på en ren flaske eller karaffel og la den stå enda 3 - 4 uker for å godtgjøre seg før den nytes. Serveres iskald.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar