Det er lenge siden biff Lindstrøm har vært på bordet hos oss, virkelig en gjemt og glemt rett som jeg plutselig fant en oppskrift på. Enkel mat, men veldig godt, og så gulrotstuing da - det er det også mange år siden jeg har laget. Litt fornyelse på gulrotstuingen måtte til, men Lindstrøm er av gammel god årgang.
DU TRENGER TIL 4 PERSONER:
600 gr karbonadedeig
2 skiver ferskt brød, gjerne halvfint brød
2 dl melk
1 egg
1 dl hakkede syltede rødbeter
1 dl finhakket løk
1/2 dl hakket sylteagurk
2 ss kapers
Salt - pepper
Smør/olje til steking
Skjær skorpen av brødskivene og legg skivene i en skål, tøm melken over. Rør sammen karbonadedeig, brød/melk blandingen, egg, rødbeter, sylteagurk, løk og kapers. Krydre med salt og
pepper. Stek en liten prøvekake slik at du kan kjenne om det er passe med salt og pepper.
TIL GULROTSTUING TRENGER DU:
5 - 7 gulrøtter
2 ss smør
1 stor ss hvetemel
Ca 4 dl melk/kokevann fra gulrøttene
Ca 2 dl revet hvit ost
Ca 1 1/2 dl purre i tynne ringer
Salt - pepper
En anelse muskat eller timian
Skrell gulrøttene, kutt de i skiver og kok de i lettsaltet vann til de er nesten myke, de skal ha litt tyggemotstand.
Slå av kokevannet til gulrøttene, men ta vare på litt av kokevannet hvis du vil bruke litt kokevann når du lager sausen til stuingen.
Smelt smøret i en kasserolle og tilsett melet, rør rundt, bruk middels varme slik at det ikke setter seg i bunnen av kasserollen. Spe først med litt gulrotkraft mens du rører kraftig med en sleiv, jo mere du rører til jevnere og klumpefri får du sausen. Så sper du med melk til du har en ganske tykk hvit saus. Tilsett tynne ringer av purreløk og la det hele koke i 5 - 8 minutter mens du rører, smak til med salt, pepper og muskat eller timian. Tilsett gulrøttene og la gulrotstuingen få småkoke et par minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar