Nøttelokket blir sprøtt og velsmakende og gir fisken en helt spesiell smak. Nøttene er blandet med finhakket spekeskinke, men du kan også bruke bacon. Du kan godt bruke lettsaltet torsk til denne retten, men da må du være sikker på at den ikke er for salt.
TIL 2 PERSONER TRENGER DU:
2 stk. torskefileter uten skinn og bein
Salt - pepper
Olje til formen
Ha litt olje i bunnen av en ildfast form og legg i fiskefiletene. Dryss over salt og pepper, pass på at fisken ikke blir for salt, da spekeskinken også avgir litt saltsmak.
NØTTELOKK:
2 ss finhakkede pinjekjerner
1 ss finhakket valnøtter
2-3 finhakket skiver spekeskinke
Raspet skall av 1/2 citron
Litt presset citron
1-2 ss olivenolje
1-2 finhakket persille
1 ss finhakket gressløk
Finhakk nøtter, skinke og krydder og rør det sammen med olje, citronskall og presset citron.
Legg et tykt lag med nøtterøren på hvert fiskestykke og bak i stekeovnen på ca. 200 grader i 12 - 15 minutter alt etter hvor store fiskestykker du har eller til du ser at fisken flaker seg.
Serveres med kokte eller stekte poteter og grønnsaker.
Skriv gjerne noen ord i kommentarfeltet under her, og fortell meg om du likte denne fiskeretten og hva du hadde som tilbehør.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar