Søk i denne bloggen

tirsdag 27. november 2012

Helsprøtt knekkebrød


De sprøeste og beste knekkebrød jeg har bakt noengang. Oppbevar knekkebrødene  i et tett glass eller en boks så holder de seg like gode dag etter dag.

DU TRENGER:
                                                                    
4 dl sammalt grov rug
1 dl kruskakli
4 dl havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
2 ts salt
7 dl vann


Ha alle de tørre ingrediensene i en stor bolle eller skål, tøm over vannet og rør godt sammen.
Bruk en slikkepott og bre røren utover en bakepapirkledd stekeplate, jeg får ca. 2 1/2 plate av denne porsjonen. Det er viktig at røren smøres jevnt og tynt utover, slik at alle knekkebrødene blir like sprø, smører du for tykt, må du regne med litt lengre steketid.

Stek ved 160 grader i 1 time + 10 minutter, men ta platen ut av ovnen etter ca. 20 minutter
og del i ruter med et pizzahjul, eller en kniv før knekkebrødene stekes ferdig.
Avkjøles helt før de legges på glass eller boks.
Kos deg med et helsprøtt knekkebrød.


2 kommentarer:

  1. har du stekt dem med eller uten varmluft? min erfaring er at de ikke blir like sprø uten varmluft.
    nysgjerrig :)

    SvarSlett
  2. Det beste resultatet får du ved å bruke varmluft

    SvarSlett