Små, søte og veldig gode, kan anvendes på utallige måter, lag mange når du først er i gang og putt i fryseren, kjekt å servere til forrett eller til tapas. Som topping har jeg brukt reker med en majonesdressing denne gangen.
DU TRENGER TIL BLINIS:
2 egg
4 1/2 dl melk
2 ts tørrgjær
350 gr hvetemel
1/2 ts salt
1 ts sukker
30 gr smeltet smør
Bruk to arbeidsboller, og bland alt det tørre i en bolle og pisk sammen egg og melk i dan andre bollen. Bland eggeblandingen inn i det tørre, tilsett det smeltede smøret til slutt.
La røren stå å svelle 40 - 50 minutter.
Bruk en skje og legg en liten klatt røre i en varm stekepanne, bruk litt smør i pannen til de første blinis du steker. Legg så mange klatter blinisrøre i stekepannen som de er plass til i gangen, så går det ganske raskt å steke blinis.
TOPPING TIL CA. 12 BLINIS:
1/2 kg urensede reker
2 ss majones
2 ss creme fraiche
En klype chilipulver
Noeen dråper presset citron
Dill og citron til pynt
Rens rekene. Rør sammen majones, creme fraiche, chilipulver og presset citron, legg en klatt på hver blinis, topp med reker o pynt med dill og en citronbit.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar