Kjøper du ferdig frosne sildefileter, er spekesild enkelt og raskt å tilberede. Sild er en av de aller mest næringsrike fiskene vi har, og vi kan sikkert være enige i at vi spiser alt for lite av denne nydelige råvaren. Den spekesilden som ligger ferdig i frysedisken er egentlig ferdig utvannet, men jeg tar silden ut av pakken og legger den en times tid i en skål med melk, da blir silden veldig mild og fin på smak.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
4 sildefileter
1 rødløk i tynne skiver
2 kokte finhakkede egg
Rikelig med gode poteter
Hakket persille
Hakket gressløk
Ta sildefiletene ut av pakken og legg den i en skål med melk, du kan gjerne legge silden i melken før den er helt tint, bruk en glasskål eller en bolle av metall, en plastbolle kan lett ta smak av silden.
La sildefiletene ligge fra 1/2 til 2 timer i melken, ta den ut av melken og tørk av filetene med kjøkkenpapir.
Kok poteter og legg sildefileter oppå potetene, dryss over hakket egg, persille, gressløk og ringer av rødløk. Litt lettrømme smaker godt ved siden av, gjerne rødbeter også, og flatbrød selvfølgelig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar