Gulrotsuppe er en rask og velsmakende middag, et varmende og sundt måltid på en sur høstdag.
Gulrotsuppe inneholder få ingredienser, og det er ingredienser som vi vanligvis har i kjøleskapet.
DU TRENGER TIL TO PERSONER:
2 - 3 gulrøtter
1 tykk skive sellerirot
1 potet
1/2 hakket løk
1 finhakket fedd hvitløk
Litt kraft eller buljongterning
1 dl melk
1 - 2 dl fløte
Vann til passende konsistens
2 ss friskrevet ingefær
1/2 ts koriander
Noen dråper presset citron
Olje
Salt - pepper
Skrell og kutt grønnsakene i biter. Ha litt olje i en kasserolle, varm opp og surr alle grønnsakene i olje et par minutter. Tøm på litt vann og kraft/terning, koke opp og la det hele koke i 25 - 30 minutter. Bruk en stavmikser og kjør suppen glatt. Tilsett krydder, melk og fløte, ha i finreven ingefær til slutt og smak om du trenger tilsette litt salt/pepper.
Er suppen for tykk sper du ut med litt vann. Suppen serveres rykende varm med et godt brød som tilbehør.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar