Søk i denne bloggen

torsdag 4. oktober 2012

Grove speltbrød med yoghurt


For de som ikke tåler så godt hvetemel, kan brød bakt med spelt være et godt alternativ. Denne porsjonen her gir 3 fine saftige og faste brød som er fine å skjære i skiver og egner seg godt til å bruke i nistepakken.

                        TIL 3 BRØD TRENGER DU:                          

Ca. 700 gr sammalt spelt
2 dl havregryn
Ca 800 gr siktet spelt
2 ts salt
Ca 8 dl lunkent vann
6 ss god olje
50 gr gjær
8 ss yoghurt
1/2 dl juce


Rør gjæren ut i det lunkne vannet. Ha det grove melet, salt, yoghurt og havregryn i bakebollen og spe med vann/gjærblanding og juce. Tilsett så resten av melet. Arbeid deigen raskt sammen og la deigen heve til dobbelt størrelse på et lunt sted.
Ta deigen ned på bakebordet og del deigen i tre like store emner som du knar lett sammen og former til avlange brød. Smør tre brødformer eller bruk bakepapir og legg brødene i formene. La brødene heve ca 30 minutter og stek de ved 200 grader i ca 40 - 45 minutter. Avkjøles på rist.
Fine å fryse.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar