Søk i denne bloggen

lørdag 6. oktober 2012

Lapper med kesam


Enten du vil ha noe godt til kaffen eller du skal ha noe til  kveldskos er disse lappene kjempegode.
Her kan du egentlig selv bestemme hvor mye godt du vil putte i røren og hvor søte de skal være, selv synes jeg at mye sukker er unødvendig når man serverer syltetøy ved siden av lappene.

                              DU TRENGER TIL 10 - 12  LAPPER:                               

2 egg
2 dl kesam
1 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
1 strøken ss natron
2 ss sukker eller sukrin
Ca. 2 1/2 dl melk
                                         Ca. 3 - 4 dl hvetemel                                        

 

 Pisk sammen egg og sukker, tilsett kesam og melk og rør inn halvparten av hvetemelet tilsatt natron, bakepulver og vanniljesukker, rør slik at det blir minst mulig klumper. Rør inn resten av hvetemelet litt etter litt til en ganske fyldig røre. La røren stå og svelleca. 30 minutter. Synes du røren er for tykk,
så tilsett litt mere melk, men røren skal være så tykk at den ikke flyter så mye utover når du steker lappene.
 

 Stek lappene i middels varm stekepanne, snu lappene når du ser at overflaten er stivnet og stek lappene  til de er pent gyldenbrune på begge sider. Bruk litt smør i stekepannen når du steker de første lappene.

Lappene serveres lune med en rømmeklatt eller kesam, syltetøy og/eller friske bær - ja og en god kopp kaffe selvfølgelig.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar