Det er godt med ferske rundstykker til helgefrokosten, og kjekt er det å bake når resultatet blir så
godt som disse rundstykkene ble, og med gresskarkjerner på toppen fikk det hele en litt nøtteaktig smak. Det ble 20 store rundstykker av denne porsjonen, greit å ha litt i fryseren til neste helg også.
DUTRENGER:
6 dl lunken lettmelk
1 1/2 dl appelsinjuice
50 gr gjær
1 ts salt
1/2 dl olje
2 dl solsikkekjerner
2 dl hvetekli
2 dl havregryn
2 1/2 dl fin rug
4 1/2 dl fin sammalt hvete
4 1/2 dl hvetemel
4 ss linfrø
Mål opp melet og de andre ingrediensene som tilsettes vekselvis med resten av melk/juice.
Rør godt til du får en jevn og glatt deig som slipper bollen. Dekkes med plast og settes til heving på et lunt sted og heves til dobbelt størrelse. Når deigen er ferdig hevet taes den ned på bakebordet, knas lett og deles til ca. 20 emner som trilles til rundstykker og settes til etterheving.
Når rundstykkene er hevet pensles de med sammenpisket egg eller vann/melk og strøs med gresskarkjerner eller valmuefrø hvis du liker det bedre.
Stekes ved ca. 200 grader i 15 - 20 min. Avkjøles på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar