Søk i denne bloggen

søndag 4. desember 2011

Julesnaps

 I år har jeg laget julesnapsen selv, det er igrunnen både raskt og enkelt. Er ute litt i seneste laget, den skulle ha hatt et par uker til på seg før jul, men vi får spare litt - ja den kan godt stå til neste jul.
Snapsen er laget på krydder som vi bruker mye av til jul, og det duftet fantastisk under tillagingen.

               DU TRENGER:                 

1 vaniljestang
2 kanelstenger
1 muskatnøtt
1 liten ts hel pepper
1/2 ss nellikspiker
2 skiver fesk ingefær
1 dl rosiner
1 dl mandler
Vodka


Del vaniljestangen, og del muskatnøtten i to, ha alt krydderet, mandler og rosiner i et norgesglass og tøm vodka over.
Sett på lokket og la snapsen stå på kjøkkenbenken eller i kjøkkenskapet til jul. Sil snapsen i et kaffefilter og tøm den over på en koselig flaske eller karaffel, så har du en god snaps til kalde kvelder.

3 kommentarer:

  1. Laget denne til jul ifjor, og den ble kjempegod.
    Bedre jo lengre den fikk stå! Skal lage den nå til jul også.

    SvarSlett
  2. Hei!
    Lurte på hvor mye vodka du regner til denne oppskf´riften, og hvor lang tid i forveien den bør lages.
    Lurer også på om den skal ristes når den står å godgjør seg :)

    SvarSlett
  3. Hei! Nå er det 2 år siden jeg laget denne snapsen, men mener jeg brukte 1 flaske (7,5 dl) smaken blir omtrent likedan om du bruker mye eller lite, men jo mere vodka du bruker jo mere snaps får du. Det er fint om du rister litt av og til. Jo lengre snapsen står des bedre. Om du lager nå, kan den brukes til jul, men den kan godt stå til neste jul. Lykke til

    SvarSlett