Dette er et greit middagsalternativ når dagene blir litt for korte i juletravelheten, et smørbrød som er enkelt å lage, mettende, godt og like raskt å lage som egg og bacon. Her kan du velge å bruke rester etter middagen i går eller du steker en biff, entrecote eller svinefilet, roastbeef er også kjempegodt til et slikt smørbrød.
DU TRENGER TIL TO PERSONER:
4 - 6 store sjalottløk, 8 hvis de er små
2 - 3 ss balsamicoeddik
Ca. 100 - 120 gr rent kjøtt
2 ss creme fraiche eller lettrømme
1 ss pepperrot fra tube
2 skiver godt grovt brød
Litt olivenolje
Salt - pepper
Salat
Varm oljen i stekepannen, skjær sjalottløken i tynne ringer og fres den blank i oljen, skal ikke bli helt brun, bare gylden. Ha på eddiken, salt og pepper og kok eddiken helt inn.
Stek kjøttet eller varm de restene du har.
Bland creme fraiche/lettrømme med pepperrot.
Stek skivene i litt smør på stekepannen eller bruk brødristeren, smør creme fraiche blandingen på skivene og legg kjøttet skåret i skiver oppå og dander løkmiksen over. Pynt med litt salat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar