lørdag 12. november 2022

Medisterpølser med eple og rødkål


 En god hverdagsmiddag med masse smak av urter, eple og rødkål. En enkel og rask liten rett som passer godt å servere i en travel førjulstid. Har du ikke friske urter kan du smake til med vanlig krydder og som tilbehør kan du velge poteter, potetmos eller en god skive rugbrød.

DU TRENGER TIL TO PERSONER:

Ca. 200 - 250 gr medisterpølse

1 rødløk i båter

1/2 - 3/4 pakke ferdig rødkål

1 eple i tynne båter

1/2 dl eplejuice

Smør/olje til steking

Salt - pepper

Ca. 1/2 - 1 ts. eplesidereddik

Liten gren frisk rosmarin

Liten gren frisk timian


Del medisterpølse i biter, dra av skinnet og stek pølsebitene pent brune i smør/olje på stekepannen. Varm en sauterpanne eller bruk en dyp stekepanne, tilsett smør som skal bli varmt og legg i rødløkbåter og kryderurter. La løken få surre over middels varme til den blir blank.Tilsett eplebåter som får surre med til eplebåtene begynner å bli myke, men ikke brune. Tilsett rødkål, vend rundt og smak til med salt, pepper og eplesidereddik. La dette småkoke 5-8 minutter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar