Saftig og god kake med blåbær og kanel som er veldig enkel og rask å tilberede. Den er nydelig å spise som den er, men den smaker ekstra godt lunken med vaniljesaus eller pisket krem.
DU TRENGER:
2 dl sukker
3 egg
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
3 dl hvetemel
150 gr smeltet smør
1/2 dl melk
Ca. 2 dl blåbær (kan bruke frosne blåbær)
Ca. 1 1/2 ss sukker
2-3 ts kanel, eller mer hvis du er glad i kanelsmaken
Sett ovnen på 180 grader. Smelt smøret og avkjøl det litt. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen alt det tørre, bruk en slikkepott og vend melblandingen inn i eggedosisen vekselvis med melk og smeltet smør.
Hell røren i en rund form ca. 23-24 cm i diam. Bland blåbærene med sukker og kanel og spre bærene jevnt ut over kakerøren i formen. Stek kaken på nederste rille i stekeovnen i ca. 40 - 50 minutter. Kjenn med en kakepinne om kaken er ferdig stekt. Avkjøl kaken i formen og strø over melis når kaken er avkjølt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar