Søk i denne bloggen

lørdag 3. september 2022

Eple og pæremarmelade med stjerneanis og sitron

 

 Dette er en marmelade som er ganske vanlig i frankrike og på fransk heter den, confiture d'automne, altså "høstmarmelade". En nydelig marmelade til ost, og særlig til chevre og hvitmuggoster og er virkelig en smaksopplevelse, fantastisk å hente frem når høsten kommerog vi koser oss på mørke høstkvelder. Jeg har tilsatt Atamon, det fåes kjøpt i dagligvarebutikker eller på nettet. Atamon er et konserveringsmiddel som hindrer mugg på marmelade ol., det påvirker ikke smak eller lukt. Se anvisningen på pakken når du skal bruke Atamon.

DU TRENGER:

2 pærer

4 epler

1 sitron

Ca. 200 gr sukker

1 dl vann

1-2 stjerneanis

5 hele nellik

1/2 vaniljestang

1 ts atamon + atamon til skylling av glassene

Skrubb sitronen godt og skjær av skallet uten å få med det hvite. Kutt sitronskallet i små fine biter. Skjær av det hvite som er tilbake på sitronen (skal ikke brukes) og del sitronkjøttet opp i små biter. Ha sukker , vann og krydder i en kasserolle sammen med sitronskallet og kok opp og la dette småkoke 5 - 6 minutter. Skrell epler og pærer, fjern kjernehus og skjær i små biter ca 1x1 cm store. Bland fruktbiter og sitronbiter i sukkerlaken og kok opp. La marmeladen småkoke i 15 - 20 minutter. Marmeladen helles på kokte glass. som skylles med Atamon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar