tirsdag 22. november 2022

Varm sjokolade med cognac, appelsinlikør og kandiserte appelsinskall

 En overraskende deilig sjokolade, varmende og med en aldeles nydelig smak, så vil du virkelig ha noe godt og varmende så prøv denne sjokoladen her. Krem på toppen og kandiserte appelsinskall er valgfritt, men det setter liksom en liten spiss på det hele. Har du først smakt et krus med en slik sjokoladen så blir det julens favoritt. Rene desserten.

DU TRENGER TIL 2 KRUS:

2 cl. Bache-Gabrielsen

2 cl Cointreau

Sjokolade av melk og sjokolade/kakao

Lag sjokolade på vanlig måte. Bland sammen cognac og Cointreau og fordel det i to krus. Hell over varm sjokolade. Pynt med kremdott og gjerne kandiserte appelsinskall.

KANDISERTE APPELSINSKALL:

Skall av to appelsiner (kun det gule)

Ca. 50 gr sukker

Saft av 1 appelsin

Skrell appelsinene med en potetskreller slik at du bare får med det gule av skallet og kutt de opp i tynne strimler, eller bruk et Zestjern. Ha skall, sukker og appelsinsaft i en liten kasserolle og kok over svak varme i ca. 20 minutter. Bruk et pinsett til å plukke opp de ferdige appelsinskallene og legg de utover et matpapir slik at de tørker, blir sprø og lett å få fra hverandre.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar