lørdag 19. november 2022

Pastagrateng med grønnsaker og pølse


 I dag serverer jeg en ganske klassisk middagsrett som er elsket av både store og små, men jeg har gjort den en smule mere næringsrik med å putte i litt grønnsaker slik at dette blir en mere fullverdig middag. Selv synes jeg også det smaker bedre med litt grønnsaker, så du kan gjerne putte i grønne erter eller små gulrotbiter også.

TIL 3 PERSONER TRENGER DU:

Ca, 1/2 brokkoli bunt i små buketter

1/2 lite blomkål i små buketter

Ca. 10 cm purre i tynne ringer

Ca. 200 gr små pasta  (fritt valg)

2 kjøttpølser eller et stykke middagspølse/falukorv

2 egg

2-3 ss smør

2 ss hvetemel

Ca. 3 -4 dl melk

Salt - pepper

1 ts timian

1 ts oregano

Ca 100 gr revet ost


Kok grønnsakene i ca.  2-3 minutter, la de renne godt av i et døslag og hell grønnsakene over i en ildfast form. Kok pastaen etter anvisningen på pakken, la den renne godt av og hell den over grønnsakene i formen. Del pølsene i små biter og bland pølsebitene sammen med resten i formen. Lag en litt tykk hvit saus av smør, mel og melk, ta den av kokeplaten og rør inn egg og raspet ost. Smak til med salt, pepper og krydder. Hell sausen over grønnsaker og pølse i formen og vend litt på innholdet slik at sausen blander seg med resten. Strø gjerne over litt strøkavring eller raspet ost. Sett formen i stekeovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter. Srveres med en grønn salat.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar