En lun eplekake med iskrem eller pisket krem er perfekt som dessert eller til kaffien i helgen. Eplekake med norske syrlige epler smaker ekstra godt og når kaken er enkel og rask å tilberede er det ingen ting i veien for at du kan bruke litt tid til å glede resten av familien med denne herlige kaken. Du kan selvfølgelig lage vaniljekremen selv, men den ferdigkjøpte fungerer helt fint. Bruk en rund kakeform ca. 23 cm i diam.
DU TRENGER:
170 gr romtemperert smør
150 gr sukker
3 egg
150 gr hvetemel
2 ts bakepulver
3/4 dl melk
3 - 4 epler
1 ss kanel
2 ss sukker
40 gr valnøtter
2 ts brun sukker
Lager du vaniljekremen selv, gjør du det føst og lar den bli avkjølt. Hakk valnøttene grovt. Ha kanel og 2 ss sukker i en plastpose. Skrell eplene og del de i båter som du putter i posen med kanel og sukker. Rist godt rundt slik at sukkerblandingen fordeler seg på alle eplebåtene. Rør/pisk smør og sukker hvitt og porøst. Tilsett eggene, ett av gangen og rør godt mellom hvert egg slik at det blander seg godt før neste egg tilsettes. Bland sammen hvetemel og bakepulver og rør det inn i deigen vekselvis med melken. Dekk bunnen av kakeformen med bakepapir og smør rundt kantene med litt smør. Legg halvparten av kakerøren i formen og legg på vaniljekremen. Stikk eplebåtene i vaniljekremen tett i tett. Legg over resten av kakerøren, og dryss over grovhakkede valnøtter og 2 ts brunt sukker. Sett stekeovnen på 180 grader over/undervarme. Kaken settes inn på nederste rille i stekeovnen når ovnen er varm og stekes i ca. 1 time og 10 minutter. Kjenn med en kakepinne om kaken er ferdig stekt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar