Søk i denne bloggen

fredag 29. oktober 2021

Crostini


 Så enkelt, men så utrolig godt, og så er crostini veldig kjekt å servere om det er til gjester eller du vil lage noe ekstra til familien. Crostini kan varieres med mange gode smaker og  kan serveres som en forrett, til et glass vin eller øl, eller slik som her, bare til en kosekveld i stedet for pizza eller taco. Disse som jeg har laget i dag er med ost, tomatsalsa, laksekrem og urtekrem.

CROSTINI:

Bruk baguett eller en pariserloff som skjæres i ca. 1 cm tykke skiver. Pensle skivene på begge sider med litt olivenolje og legg de på et stekebrett med bakepapir. Sett skivene i stekeovnen på 250 grader over/undervarme og la de stå i ovnen til skivene begynner å få litt farge i kantene. Legg skivene på en rist slik at de blir helt avkjølt. 

CROSTINI MED OST:

Brie

Blåskimmerost

Pære

Grovhakkede hasselnøtter

Bær eller frukt

Skjær litt tykke skiver av hver ost som legges oppå hverandre på skiven og toppes med en bit pære, bær og hasselnøtter.

CROSTINI MED LAKSEKREM:

(4-6 skiver)

Ca. 2 store ss kremost

2 store ss creme fraiche eller rømme

2 litt tykke skiver røkt laks i små biter

Raspet skall av 1/2 sitron

Salt - pepper

Ca. 1 ss finhakket dill + dill til pynt 

Røkt laks

Rør sammen kremost, creme fraiche, dill og laksebiter, smak til med krydder og sitron. Legg laksekremen på skivene og topp med en liten skive røkt laks og pynt med dill.
 

CROSTINI MED TOMATSALSA:

(4-6 skiver)

1 1/2 tomat grovhakket

1/4 finhakket rødløk

1 fedd finhakket hvitløk

Litt sitronsaft

Ca. 1 ss olivenolje

Salt - pepper

salatblader

Fjern innmaten fra tomatene og kutt de i små biter. Bland sammen alle ingrediensene og smak til med salt og pepper. Legg litt av et salatblad på hver skive og legg på en stor skje med tomatsalsa.

CROSTINI MED URTEKREM:

(4-6 skiver)

3 ss kremost

1 ss lett rømme eller creme fraiche

Litt hakket persille, gressløk, basilikum, dill, eller det du har av urter

Litt sitronsaft

Salt pepper

2-3 skiver spekeskinke

Basilikum

Legg spekesinkeskivene på bakepapir i stekeovnen ved ca. 200 grader i noen minutter til de blir sprø, legges over på kjøkkenpapir til de blir helt avkjølt. Rør sammen alle ingrediensene til kremen og smak til med krydder og sitron. Legg litt urtekrem på skivene og topp med  en bit sprøstekt spekeskinke og basilikum.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar