Syltet rødløk er så raskt å tilberede og så utrolig godt til mange retter, som burger, salat, taco, hot-dog, sammen med roastbeef eller skinke på brødskiva - bare for å nevne noen. Jeg har kuttet løken veldig tynt på en mandolin for det er slik jeg liker den best, men du kan skjære med kniv i den tykkelsen på løken som du vil, godt blir det uansett.
DU TRENGER:
2 rødløk
1 dl 7 % eddik eller rødvinseddik
1 dl vann
1 dl sukker
Liten klype salt
1 lite laurbærblad
Liten tynn skive ingefær
Ha alle ingrediensene til laken i en kjele og kok opp, rør til alt sukkeret er smeltet. Skjær løken i tynne skiver eller bruk en mandolin. Legg løken i et glass, og hell den varme laken over. La dette stå til det blir avkjølt, sett på lokk før det settes i kjøleskapet i minst 2-3 timer før bruk, gjerne lengre. Syltet rødløk kan stå i kjøleskapet et par uker minst.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar