Søk i denne bloggen

torsdag 11. november 2021

Syltet rødløk


 Syltet rødløk er så raskt å tilberede og så utrolig godt til mange retter, som burger, salat, taco, hot-dog, sammen med roastbeef eller skinke på brødskiva - bare for å nevne noen. Jeg har kuttet løken veldig tynt på en mandolin for det er slik jeg liker den best, men du kan skjære med kniv i den tykkelsen på løken som du vil, godt blir det uansett.

DU TRENGER:

2 rødløk

1 dl 7 % eddik eller rødvinseddik

1 dl vann

1 dl sukker 

Liten klype salt

1 lite laurbærblad

Liten tynn skive ingefær

Ha alle ingrediensene til laken i en kjele og kok opp, rør til alt sukkeret er smeltet. Skjær løken i tynne skiver eller bruk en mandolin. Legg løken i et glass, og hell den varme laken over. La dette stå til det blir avkjølt, sett på lokk  før det settes i kjøleskapet i minst 2-3 timer før bruk, gjerne lengre. Syltet rødløk kan stå i kjøleskapet et par uker minst.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar