En god focaccia med fibramel og hvetemel. Herlig som sandwich i nistepakken eller som tilbehør til suppemiddagen. Oppskriften passer til en stor langpanne
DU TRENGER:
1 1/2 l hvetemel
7 dl fibramel
40 gr gjær (eller 4 ts tørrgjær )
1 l lunkent vann
3/4 dl nøytral olje
1 1/2 ts salt
2 ts honning eller sukker
Ha mel, salt og honning i bakebollen, (+ tørrgjær hvis du bruker det). Rør ut gjæren i det lunkne vannet og hell det over melet, bruk en kjøkkenmaskin og la den gå litt sakte til å begynne med til alt er godt blandet. Deigen blir som en litt "klissen" tykk grøt. La maskinen gå i 5-8 minutter og hell over oljen helt mot slutten. Dekk deigen med plast og sett til heving i ca 1 time. Hell deigen over i en bakepapirkledd langpanne og bruk hendene til å fordele deigen jevnt utover. Hell på 3-4 ss olje og lag groper med fingrene i deigen, dryss over flaksalt. Stek focacciaen ved 200 grader i ca 25 - 30 minutter. Avkjøles på rist. Denne focacciaen er fin å fryse.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar