En enkel, rask og skikkelig god pastarett, en middag alle liker og særlig barna i familien. Har du småtomater som begynner å bli litt vel modne er det supert å bruke de i denne retten. En ekstra god smak blir det når du rasper over rikelig med parmesan.
DU TRENGER TIL 4 PERSONER:
Spaghetti til 4 personer (se anvisningen på pakken)
Ca. 150 gr bacon
1 stor finhakket løk
2 fedd finhakket hvitløk
1 ss tomatpure
10 - 12 småtomater delt i to
1 boks hermetiske hakkede tomater
1 ss balsamicoeddik
1 ts sukker
Ca. 1 ts timian eller basilikum
Salt - pepper
Raspet parmesan
Kok pasta etter anvisningen på pakken. Sprøstek bacon i litt smør og legg det til side. Ha litt olje i stekepannen og surr løk og hvitløk til løken blir blank. Tilsett tomatpure og la den få surre med et par minutter før du tilsetter småtomater. La tomatene få bli gjennomvarm slik at de begynner å falle sammen før du tilsetter de hermetiske tomatene og timian, sukker, balsamico og litt salt og pepper. Kok opp og la sausen få koke 4-5 minutter. Hell kokevannet av pastaen når den er kokt ferdig og hell over tomatsausen. Vend rundt slik at saus og pasta blandes, hell over i serveringsfat rasp over rikelig med parmesan og legg over sprøstekt bacon.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar