Søk i denne bloggen

fredag 6. desember 2019

Karameller


Å lage karameller er et koselig julesyssel selv om det krever aldri så lite tolmodighet. Karameller er også en koselig julegave, og det er skikkelig kjekt å ha hjemmelagde karameller i konfektskålen i julen. Disse karamellene ligner litt på "Smørbukk" og er skikkelig gode.


DU TRENGER.

 
4 dl sukker
2 dl kremfløte
1 dl lys sirup
50 gr smør
Noen dråper vaniljeessens eller 1 ts vaniljesukker
Liten klype salt


 Ha alle ingrediensene i en kjele og bruk helst en kjele med slippbelegg. Varm opp over middels varme og rør godt rundt slik at det blir godt blandet og jevnt og glatt. Øk varmen og la blandingen småkoke til det når en temperatur på ca. 120 grader. Pass på at det koker jevnt hele tiden, og ikke koker over. Når temperaturen har nådd ca.120 grader, tar du kjelen av den varme platen og rører blandingen glatt mens den kjølner ned til a. 50-60 grader. Legg bakepapir i en liten form ca. 15x15 cm og hell i karamellblandingen. La formen stå i romtemperatur i ca 6-8 timer ør du setter den i kjøleskapet slik at den stivner helt før du deler opp karamellene i passende stykker og evnt pakker i papir.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar