Søk i denne bloggen

mandag 16. desember 2019

Halvgrove horn med cottage cheese


Bakst med cottage cheese blir saftig og holdbar. Hornene er gode på frokostbordet og på lunsjbordet, de er også helt supre å spise slik de er til en salat eller en suppe. Hornene er fine å fryse. Av denne porsjonen blir det 32 horn.

DU TRENGER:

50 gr gjær
4-5 dl lunkent vann
220 gr mager cottage cheese
Ca. 2 ts honning (el. sukker)
1 ts salt
Ca. 1 1/5 dl havregryn
4 dl grov sammalt hvete
Ca. 9 dl hvetemel
god neve solsikkefrø
2 ss olje
Egg til pensling
Sesamfrø til å drysse over


Rør gjæren ut i lunkent vann sammen med honning i bakebollen, tilsett cottage cheese, salt, havregryn og melet litt etter litt. mens kjøkkenmaskinen går for sakte fart. Arbeid deigen til den er godt blandet og slipper bakebollen ca. 7-8 minutter. Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving til ca. dobbelt størrelse. Hell deigen ned på bakebordet når den er ferdig hevet, elt den lett og del den i fire like store deler som eltes lett og trilles ut til en rund leiv som deles opp i 8 trekanter. Rull trekantene sammen fra den brede siden, form de til horn og sett de på bakepapirkledd stekebrett med snippen nederst. La hornene etterheve på et lunt sted i ca 30 minutter. Pensle hornene med egg og dryss over med sesamfrø. Stekes ved 220 grader i ca 15 minutter. Avkjøles på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar