Bakst med cottage cheese blir saftig og holdbar. Hornene er gode på frokostbordet og på lunsjbordet, de er også helt supre å spise slik de er til en salat eller en suppe. Hornene er fine å fryse. Av denne porsjonen blir det 32 horn.
DU TRENGER:
50 gr gjær
4-5 dl lunkent vann
220 gr mager cottage cheese
Ca. 2 ts honning (el. sukker)
1 ts salt
Ca. 1 1/5 dl havregryn
4 dl grov sammalt hvete
Ca. 9 dl hvetemel
god neve solsikkefrø
2 ss olje
Egg til pensling
Sesamfrø til å drysse over
Rør gjæren ut i lunkent vann sammen med honning i bakebollen, tilsett cottage cheese, salt, havregryn og melet litt etter litt. mens kjøkkenmaskinen går for sakte fart. Arbeid deigen til den er godt blandet og slipper bakebollen ca. 7-8 minutter. Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving til ca. dobbelt størrelse. Hell deigen ned på bakebordet når den er ferdig hevet, elt den lett og del den i fire like store deler som eltes lett og trilles ut til en rund leiv som deles opp i 8 trekanter. Rull trekantene sammen fra den brede siden, form de til horn og sett de på bakepapirkledd stekebrett med snippen nederst. La hornene etterheve på et lunt sted i ca 30 minutter. Pensle hornene med egg og dryss over med sesamfrø. Stekes ved 220 grader i ca 15 minutter. Avkjøles på rist.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar