Søk i denne bloggen

fredag 13. desember 2019

Gelegotteri (seigmenn)


Du kan lage disse gelegodisene i bringebærsmak slik som jeg har gjort, men du kan velge appelsin eller en annen smak hvis du liker det best, eller lag flere typer. Dette er enkelt å lage, de er skikkelig god, men litt klissete å skjære/stikke ut, men ikke vanskelig.


DU TRENGER:

120 ml vann 
130 gr sukker
5 pl gelatin
2 pk gelepulver, bringebær eller en annen smak 
Sukker til pynt


Legg gelatinplatene i kaldt vann i 8-10 minutter. Kok opp vann og sukker og rør rundt til sukkeret smelter. Hell i gelepulveret og rør til alt pulveret er smeltet. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør de inn i geleblandingen. Kle en liten form eller fat på ca. 25x25 cm med bakepapir og hell i geleen. Sett formen kaldt i minst 5 timer før du stikker ut eller deler opp gotteriet og dypper de i sukker. Oppbevares kaldt.



1 kommentar: