Når det går mot mørkere og kjøligere tider kommer tanken på gløgg og innekos frem. Den vanlige gløggen eller rødvinsgløggen er liksom det aller første vi har i tankene, men denne høsten har jeg fått øyne og smak for denne hvite gløggen, den er friskere, inneholder lite alkohol (eller helt uten hvis du bruker hvitvin uten alkohol) og har en nydelig kryddersmak. Blir det litt gløgg til overs så sil resten over på en mugge og sett den i kjøleskapet til en annen kveld.
DU TRENGER TIL EN STOR PORSJON:
1 l eplejuice
1/2 l hvitvin
2 hele kanelstenger
1 appelsin med skall i tynne båter
1 ss revet frisk ingefær
4-5 stjerneanis
Skrubb appelsinen godt under varmt vann og del den i tynne båter. Mål opp resten av ingrediensene og ha alt i en kjele som settes over middels varme. Bruk gjerne et termometer og varm opp til ca. 70 grader. La kjelen stå på svak varme i ca 30 minutter. Pass på at det ikke koker men, holder seg på ca. 50 - 70 grader.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar