Dette er en kjapp hverdagsrett med masse smak, hvor mye smak kan du bestemme selv ved å smake til med krydder. Jeg bruker alltid kryddermål, da slipper jeg overraskelser. Den eneste jobben med denne retten er å steke kyllingen, den trenger ikke være så godt gjennomstekt da kyllingen skal koke sammen med de øvrige ingrediensene. Du kan godt bruke litt rød eller grønn paprika i denne gryten hvis du liker det, jeg er allergisk mot paprika så den må jeg sløyfe. Ris, perlespelt eller couscous passer godt til en slik gryte
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
Ca. 300 - 400 gr kylling i strimler/biter
Salt - pepper
Litt smør/olje til steking av kyllingen
1/2 finhakket løk
Litt god olivenolje til surring av løk og krydder
1/2 ts spisskummen
1 ts paprikapulver
1/2 ts hvitløkspulver
1/2 ts oregano
1 fedd finhakket hvitløk
1 ss tomatpurre
1 terning kyllingbuljong
1 boks knuste hermetiske tomater
Litt salt - pepper
Liten klype sukker
1 liten boks kidneybønner
1 liten boks mais
Ha litt smør/olje på stekepannen og stek kyllingstrimlene/bitene raskt, de behøver ikke være helt gjennomstekt. Ha litt god olje i en gryte og ha i løken og alt krydderet. La dette få surre til løken blir myk, og du vil kjenne en fantastisk duft av alt krydderet. Tilsett buljongterningen, tomatpurren og hvitløken og la dette få surre med et minutt eller to, før du heller i den hermetiske tomaten. Kok opp og tilsett kyllingen som får koke med på svak varme i noen minutter. Tilsett bønnene og maisen, smak til med salt, pepper, en klype sukker og evnt. mere krydder. Kok opp og server retten straks. Har du rester igjen smaker dette fantastisk i en tortillalefse eller i et pitabrød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar