Mangold eller bladbete som den også kalles er en grønnak som blir brukt alt for lite. Det er egentlig en bete i slekt med rødbeten og anvendes på samme måte som spinat. Mangold er en næringsrik og god grønnsak, rik på vitaminer og mineraler, i dag har jeg laget den som stuing sammen med sopp, en nydelig kombinasjon sammen med stekt laks
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
2 laksefileter uten skinn og bein
Salt - pepper
Smør/olje til steking
MANGOLD OG SOPPSTUING:
Ca, 130 - 150 gr oppkuttet mangold, stilk og blader
150 - 180 gr sopp i skiver
1-2 vårløk i tynne ringer
Ca. 1-2 dl matfløte
Ca. 1- 2 ss lett creme fraiche
Salt - pepper
Noen dråper presset sitron
Smør/olje til steking
Stek laksen i smør/olje på stekepannen på vanlig måte, pass på at laksen ikke steker for mye, da blir den tørr og lite god. Server laksen med stuingen, poteter, pasta eller ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar