onsdag 4. september 2019

Eplekake i langpanne


Dette ble en saftig og god eplekake, kombinasjonen med epler og vaniljekrem er nydelig, og med en sprø topping som passet så godt til selve kaken. Jeg har brukt litt Fibramel i kaken denne gangen, men det går greit med kun hvetemel. Kaken var holdbar og er like god neste dag som den er nystekt, den kan godt lunkes litt i stekeovnen før servering, og serveres med iskrem, pisket kremfløte eller vaniljekesam som er min favoritt. Jeg har brukt ferdigkjøpt vaniljekrem denne gangen, men det er best med hjemmelaget, så har du tid, så lag selv.


DU TRENGER TIL EN STOR LANGPANNE:

4 egg
4 dl sukker
2 dl matfløte
230 gr smeltet smør
4 dl hvetemel
2 dl Fibramel
4 ts bakepulver
Ca. 4-5 dl vaniljekrem (ferdigkjøpt)
8-10 syrlige epler

TOPPING:

3-4 ss brunt sukker
3-4 ts kanel
Ca. 8 - 10 havrekjeks


Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha smør og matfløte i en liten kjele, varm opp og la det avkjøle noe og tilsett dette i en tynn stråle i eggedosisen mens du lar maskinen gå. Bland mel og bakepulver og vend det inn i eggeblandingen. Kle langpannen med bakepapir og hell i røren. Legg over vaniljekremen, det kan være vanskelig å få vaniljekremen jevnt utover røren, men det gjør ingen ting om det blir ujevnt. Skrell eplene og del i båter som legges tett i tett ned i røren/vaniljekremen. Ha havrekjeksene i en blender eller finknus de på annen måte og bland smulene med sukker og kanel som strøs over eplebåtene. Stek kaken ved 180 grader i ca. 40 minutter, kjenn med en kakenål om kaken er gjennomstekt. Begynner kaken å bli for brun så legg over et bakapapir.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar