Søk i denne bloggen

torsdag 7. mars 2019

Blomkål


Blomkål kommer opprinnelig fra landene rundt Middelhavet og inneholder flere viktige vitaminer og mineraler. Blomkål er mager kost da den inneholder få falorier, men mye proteiner, C-vitaminer og kostfiber.
Blomkål er godt som kokt, bakt i ovn, som mos og i forskjellige gryteretter, de fleste har nok spist blomkål med ostesaus og bacon som er en svært populær rett, oppskrift finner du her
Hele blomkål kokes i lettsaltet vann og trenger en koketid på ca. 12 - 15 minutter alt etter størrelsen, som små buketter trenger den en koketid på ca. 4 - 5 minutter. Ikke glem å bruke stilken på blomkålen, den er god i supper og gryter. Blomkål kan også spises rå som snack eller i salater,  blomkålsalat er også veldig godt som tilbehør til flere retter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar