Dette er en av de middagsrettene som jeg liker så godt - alt i en form. Litt forarbeid, men ellers er det fort gjort og mesteparten av tiden lager det seg selv i stekeovnen. Dette er en populær god liten rett som kan lages til mange eller bare to slik som jeg har gjort i dag. Grønnsakene får en herlig smak av bacon og vil du ha litt saus, kan du helle et par dl kremfløte over grønnsakene før du setter formen i stekeovnen, selv synes jeg det er helt unødvendig, men noen liker saus. Slik som jeg har laget denne retten i dag er det mest grønnsaker og noen få baconruller, men det bestemmer du selv. Av grønnsaker kan du bruke det du har, og gjerne litt poteter eller søtpoteter, her gjelder "ta det du har".
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
Ca. 200-250 gr karbonadedeig eller kjøttdeig
1 egg
2-3 ss finhakket løk
1 ta dijon sennep
1 1/2 ss potetmel eller rasp
Ca. 1 dl melk
Salt - pepper
6-8 skiver bacon
GRØNNSAKER:
1 stor eller 2 små poteter eller søtpotet i skiver
2- 3 vårløk i ringer
1/2 rødløk i båter
1-2 gulrøtter, gjerne de fargerike
Beter i båter (hvis du har)
Selleri i strimler eller stilkselleri
Salt - pepper
2-3 dl kremfløte (hvis du liker saus)
Begynn med å lage farsen ved å røre alle ingrediensene godt sammen. Del baconskivene i to og legg to og to biter ved siden av hverandre med litt overlapping. Legg på en liten spiseskje av farsen på baconskivene og rull sammen. Skrell og del opp alle grønnakene og legg de i en ildfast form. Hell på kremfløte hvis du bruker det, og legg baconrullene oppå grønnsakene. Sett formen i stekeovnen på ca. 200 grader og bak til grønnsakene er ferdig ca. 35 - 45 minutter, vend på grønnsaker og baconruller et par ganger underveis og bruk en skarp kniv for å kjenne når grønnsakene er ferdig
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar