Søk i denne bloggen

onsdag 20. februar 2019

Pølse, blomkål og makaroni grateng


Dette er nesten som en gammeldags pølsegrateng, men istedet for masse makaroni har jeg byttet ut halvparten og vel så det med blomkål. Gratengen fikk en nydelig smak av muskat, og jeg hadde masse ost i sausen. Selvfølgelig skulle jeg tatt et bilde av gratengen før jeg helte over ostesausen, men det bildet havnet i glemmeboken, så det blir bare før og etter bilder.


DU TRENGER TIL CA. 3 PERSONER:

3-4 litt store pølser, gjerne pølser med høy kjøttprosent
1 middels blomkål
Ca. 2 dl makaroni
2 ss smør
2 - 3 ss hvetemel
Ca. 3-4 dl melk
1 stor ts dijon sennep
2 egg
Salt - pepper
Muskat
100 - 150 gr hvit ost
Griljermel


Rens og del blomkålen i små buketter som kokes i lettsaltet vann i 2 minutter. Skyll blomkålen i iskaldt vann straks den har kokt, og la den renne godt av. Kok makaroni etter anvisningen på pakken. Del pølsene i jevnstore biter og legg pølsebiter, blomkål og makaroni i en ildfast form. Lag hvit saus ved å smelte smør, rør inn melet og spe med melken litt om gangen til du har en jevn tykk saus som får koke over svak varme i noen minutter. Smak til sausen med salt, pepper, muskat og sennep. Tilsett osten og vend den inn. Ta sausen bort fra den varme kokeplaten, og tilsett eggeplommer, en av gangen mens du rører de godt inn i sausen. Stivpisk eggehvitene og vend de inn i den hvite sausen, først ca. 2/3 deler,og så resten. Husk at du ikke skal røre så kraftig når du tilsetter eggehvitene, men bare vende de forsiktig inn i sausen. Hell sausen over blomkål, pølse og makaroni i den ildfaste formen. Strø over griljermel og sett formen inn i stekeovnen ved ca. 210 grader i 20 - 25 minutter. Senk varmen hvis du ser at gratengen blir for mørk på toppen. La gratengen hvile i ca. 10 minutter før den spises.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar