En minestronesuppe er en italiensk tradisjonssuppe, basert på grønnsakskraft eller kjøttbuljong. Minestrone er en suppe der den italienske husmoren tar en titt i grønnsaksskuffen sin og lager en kraftfull nydelig suppe av det som hun finner i skuffen - ja og så ørendes lite bacon, spekeskinke eller en god spekepølse. Egentlig skal det være små pasta eller spaghetti i små biter i suppen, men jeg har brukt byggryn istedet i dag og da har jeg brukt en pose med boil-in-bag bygg som har koketid på ca. 12 minutter. Vil du bruke vanlige byggryn må de legges i vann og trenger lengre koketid (se anvisning på pakken). Suppen serveres også med revet parmesanost og et godt brød.
DU TRENGER TIL 2 - 3 PERSONER:
2-3 skiver bacon eller spekeskinke i små biter
Ca. 2 ss olivenolje
1 hakket rødløk
1 fedd hakket hvitløk
1 bit purreløk i ringer eller et par vårløk
Litt stangselleri i biter
1 tykk skive sellerirot eller kolrabi grovt revet eller i små biter
1 stor gulrot i små biter
(Bruk gjerne persillerot og kålhode også, eller bytt ut)
1 boks hakkede hermetiske tomater
Ca. 7-8 dl grønnsaksbuljong (vann/terning)
1 pose boil-in-bag byggryn (kan bruke pasta i stedet)
1 boks bønner (kan sløyfes)
Salt - pepper
1-2 ts balsamicoeddik
Liten klype sukker
1 ts basilikum
Kok byggrynposen i en kasserolle for seg selv etter anvisningen på pakken. Bruk en gryte som du skal lage suppen i og hell i ca. 2 ss olje. La oljen bli varm og legg i baconbiter som får surre til de begynner å få farge, rør hele tiden. Tilsett løken og etter hvert resten av grønnsakene. Alt får surre sammen noen minutter. Hell i de hermetiske tomatene og det meste av grønsaksbuljongen, kok opp og la suppen koke i ca. 15 minutter. Under kokingen smaker du til med krydder, sukker og balsamico. Rett før suppen skal serveres tilsettes byggryn og bønner.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar