Søk i denne bloggen

onsdag 13. februar 2019

Minestrone med byggryn


En minestronesuppe er en italiensk tradisjonssuppe, basert på grønnsakskraft eller kjøttbuljong. Minestrone er en suppe der den italienske husmoren tar en titt i grønnsaksskuffen sin og lager en kraftfull nydelig suppe av det som hun finner i skuffen - ja og så ørendes lite bacon, spekeskinke eller en god spekepølse. Egentlig skal det være små pasta eller spaghetti i små biter i suppen, men jeg har brukt byggryn istedet i dag og da har jeg brukt en pose med boil-in-bag bygg som har koketid på ca. 12 minutter. Vil du bruke vanlige byggryn må de legges i vann og trenger lengre koketid (se anvisning på pakken). Suppen serveres også med revet parmesanost og et godt brød.


DU TRENGER TIL 2 - 3 PERSONER:

2-3 skiver bacon eller spekeskinke i små biter
Ca. 2 ss olivenolje
1 hakket rødløk 
1 fedd hakket hvitløk
1 bit purreløk i ringer eller et par vårløk
Litt stangselleri i biter
1 tykk skive sellerirot  eller kolrabi grovt revet eller i små biter
1 stor gulrot i små biter
(Bruk gjerne persillerot og kålhode også, eller bytt ut)
1 boks hakkede hermetiske tomater
Ca. 7-8 dl grønnsaksbuljong (vann/terning)
1 pose boil-in-bag byggryn (kan bruke pasta i stedet)
1 boks bønner (kan sløyfes)
Salt - pepper
1-2 ts balsamicoeddik
Liten klype sukker
1 ts basilikum


Kok byggrynposen i en kasserolle for seg selv etter anvisningen på pakken. Bruk en gryte som du skal lage suppen i og hell i ca. 2 ss olje. La oljen bli varm og legg i baconbiter som får surre til de begynner å få farge, rør hele tiden. Tilsett løken og etter hvert resten av grønnsakene. Alt får surre sammen noen minutter. Hell i de hermetiske tomatene og det meste av grønsaksbuljongen, kok opp og la suppen koke i ca. 15 minutter. Under kokingen smaker du til med krydder, sukker og balsamico. Rett før suppen skal serveres tilsettes byggryn og bønner.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar