onsdag 4. juli 2018

Vafler med vaniljekesam


Ingen sier nei takk til nystekte vafler, det er rett og slett innmari godt særlig med rømmeklatt og jordbærsyltetøy. Det er jo både enkelt og raskt å steke noen vafler, men det blir ikke gjort så ofte allikevel, så kanskje det er derfor at det alltid smaker så godt med vafler.


HER ER OPPSKRIFT PÅ VAFLENE JEG LAGDE I DAG:

3 egg
1/2 ss sukker
1 1/2 dl vaniljekesam (kan byttes ut med melk og 1 ts vaniljesukker)
2 dl skummet kulturmelk
2 dl lett melk
5 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver


Pisk sammen egg, sukker og kesam. Tilsett kulturmelk, melk og hvetemel blandet med bakepulver. Visp godt sammen slik at du unngår klumper. La røren stå 10 - 15 minutter. Rett før du skal begynne å steke tilsetter du 1 1/2 dl kaldt vann. Varm opp vaffeljernet og stek vaflene gylne. Avkjøl vaflene på rist. Serveres lunkne med syltetøy og rømmeklatt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar