Søk i denne bloggen

onsdag 25. juli 2018

Sommersalat med kylling, panchetta og hvitløksbaguette


En lett og frisk, men mettende salat som er det perfekte måltid på varme dager. Crispy bacon, kylling, egg og knasende sprøe baguetter  - sammen er dette en fantastisk smaksopplevelse. Som dressing kan du servere en vanlig olje/eddik dressing, eller en dressing basert på creme fraiche eller yoghurt, smakt til med chilisaus eller chilimarmelade.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

1 hjertesalat eller en annen type salat
2 kokte egg
1 kyllingfilet (kan sløyfes)
Ca. 100 - 120 gr sprøstekt panchetta eller bacon 
1 baguette
Ca. 3 ss mykt smør
1 ts flaksalt
Ca. 1 ss finklippet persille
1 finhakket fedd hvitløk


Kok eggene og del de i to på langs. Stek panchetta og legg det på et kjøkkenpapir.  Kutt opp hjertesalaten og legg den på et fat, sammen med kylling, stekte panchetta og delte egg.


Finhakk hvitløken og bland den med salt og gni dette ammen med en gaffel. Rør sammen smør og persille og rør inn blandingen med hvitløk og salt. Skjær baguetten i skiver og smør hvitløkssmøret på skivene. Legg skivene på et stekebrett og sett det i stekeovnen ved 200 grader i ca, 10 minutter. Legg skivene på fatet med salat.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar