Det finnes utallige oppskrifter på mangokylling, noen med mangochutney og noen med frisk mango, jeg har prøvd noen, men denne her er den jeg har likt best hittil og denne er laget med frisk mango. Dette er en hverdagsrett som også er super som gjestemat, og det er fare for at dette kan blir en gjenganger. Retten er enkel å tilberede og kan gjøres nesten ferdig før gjestene kommer hvis den skal brukes som gjestemat. Som tilbehør smaker det godt med ris eller pasta, og selv er jeg en stor tilhenger av en salat til de fleste middags måltider.
DU TRENGER TIL FIRE PERSONER:
4 store kyllingfileter delt i fire
Salt - pepper
smør/olje til steking
1 stor løk i tynne båter
3-4 vårløk i biter/ ringer
4 tykke skiver av søtpotet delt i strimler (ca. 1 cm)
1 - 1 1/2 mango
Ca. 2 ts rød karripasta
Saft av 1 appelsin
Del kyllingfiletene og brun bitene i smør/olje som legges i en ildfast form. Ha litt mere olje på stekepannen og legg i løk og vårløk, la dette få surre til løken er myk og blank. Tilsett søtpotetene slik at de får surre med et par minutter. Ha alt over i formen med kylling. Del mangoen opp i biter, press appelsinen og bland appelsinsaft og mango som kjøres glatt med en stavmikser. Tilsett karripasta og smak deg frem til hvor sterk du vil ha mangosausen. Hell sausen over kyllingen og sett formen inn i stekeovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter. Kjenn med en spiss kniv om søtpotetene er ferdig, er potetene fortsatt faste, så lar du formen stå lengre.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar