Det blir raske og gode middager dette som lages i en form eller en gryte. I dag har jeg latt meg inspirere av en asiatisk gryte, denne ble litt annerledes enn originalen, men du verden for en smak. Har du det ekstra travelt eller vil gjøre middagen spesielt lettvint, kan du bruke en ferdig grillet kylling uten skinn, du får allikevel en riktig så velsmakende middag. Som tilbehør kan du bruke ris eller nudler, og en grønn salat smaker skikkelig godt ved siden av.
DU TRENGER TIL TO PERSONER:
Ca. 400 gr kylling
Smør/olje til steking
1 gulrot i biter
1 liten grovhakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
2 vårløk i ringer
Sukkererter
Ca. 2 dl kokosmelk
1/2 kyllingbuljong terning + 1/2 dl vann
1 ts maizenna utrørt i litt vann
1 ss raspet fersk ingefær
1 1/2 ts karri
1/2 ts gurkemeie
1/2 sitrongress (kan sløyfes)
Liten klype søt pimento eller paprikapulver
Salt - pepper
Litt presset lime
Kok ris eller nudler etter anvisningen på pakken.
Hakk og del opp alle ingrediensne. Del kyllingen i strimler, strø på litt salt og pepper og stek den raskt i smør/olje og legg den til sides. Ha olje i en gryte, la det bli varmt og begynn med å surre løken, så tilsetter du hvitløken, så vårløken mens du rører rundt. Dette skal ikke bli brunt, bare mykt og blankt. Tilsett gulrotbitene og når de har fått surret sammen med løken et par minutter tilsetter du sitrongress som du først banker litt flatt med tuppen på skaftet av en stor kniv, så raspet ingefær og krydder, alt dette mens du rører hele tiden. Tilsett buljongterning og vann og det meste av kokosmelken. Kok opp og rør forsiktig rundt mens dette koker . Tilsett kyllingbitene, resten av kokosmelken og nå lar du gryten småkoke i ca. 8 - 10 minutter. Ta opp sitrongresset hvis du bruker det. Rør inn maizenna utrørt i litt vann slik at du får en passelig tykkelse på gryten og kok opp. Smak til med litt presset lime og helt til slutt rett før du tar gryten av kokeplaten, tilsetter du sukkererter, sukkerertene skal ikke koke, men være sprø og knasende.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar