Dette er en av de beste kyllingretter jeg lager, den er også veldig rask å lage hvis du har et par stekte kyllingfileter i fryseren eller en ferdig grillet kylling, litt lengre tid trenger du hvis du skal steke kylling. Bruk gjerne osterester hvis du har, en rest av smøreost har jeg brukt i dag. Bønner kan sløyfes, eller du kan bruke linser.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
Ca. 2 stekte kyllingfileter
Salt - pepper
1 liten eller 1/2 hakket løk
2 stilker finsnittet stangselleri
1/2 finhakket eple
1 stor ss smøreost eller en god neve raspet ost
1 - 11/2 dl lett creme fraiche (10 %)
1/2 - 1 dl vann
Kyllingbuljong terning
Liten boks bønner (kan sløyfes)
8 - 10 småtomater eller 1 stor grovhakket tomat
Noen dråper presset sitron
Olje
Ha litt salt og pepper på kyllingfiletene og stek de i litt smør/olje. Ha litt olje i en gryte og la løk og stangselleri få surre til det begynner å bli mykt. Tilsett eplebiter og la de få surre med. Tilsett vann, creme fraiche og kyllingbuljong terning. Kok opp og kok i 8 - 10 minutter. Tilsett osten og del kyllingfiletene i biter og legg de i gryten, rør forsiktig rundt og kok opp. Legg i tomatene, skyll bønnene godt under kaldt vann og tilsett bønnene i gryten og noen dråper presset sitron. La gryten få et oppkok til slutt. Serveres med ris eller pasta.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar