Søk i denne bloggen

torsdag 8. mars 2018

Grønnsaksstuing


Dette er mat av den litt gammeldagse sorten, men det er mat som smaker utrolig godt til mange retter som kjøttboller, kjøttpudding, ferskt kjøtt og laks. Her er det lov å bruke alle sorter grønnsaker, jo flere jo bedre. Bruk godt smør, helmelk og creme fraiche hvis du vil, men det smaker også godt om du bruker magrere produkter med lettmelk og Drømmelett eller 10% creme fraiche.


DU TRENGER TIL 4 PERSONER:

1/4 blomkålhode i små buketter
1 1/2 dl frosne grønne erter
2-3 gulrøtter i skiver
1 persillerot i tynne skiver/biter
Ca. 2 ss finhakket persille
1 grønnsaksbuljong terning
2 ss smør
2 ss hvetemel
1-2 dl melk
1 dl kraft fra grønnsakene
2 store ss creme fraiche
Salt - pepper
Litt revet muskatnøtt


Skrell, del opp og kok grønnsakene, begynn med persillerot som trenger lengst kok, så gulrøtter og blomkål til slutt. Pass på at grønnsakene ikke blir overkokt, men skal ha litt tyggemotstand. Ertene trenger ikke koke, de puttes i til slutt. Smelt smøret og rør inn melet, spe med grønnsakskraft og rør kraftig slik at du ikke får klumper. Rør inn melken og la sausen småkoke på lav styrke i 5-8 minutter. Tilsett creme fraiche og salt og pepper. Tilsett grønnskene og gi det hele et oppkok. Pass på at ingen ting setter seg i bunnen av kasserollen. Serveres rykende varm.
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar