Disse bollene er helt uimotståelig, med en nydelig smak av kardemomme og marsipanfyll. Dette er også en god deig å kjevle, så det gikk raskt å bake disse godsakene. Kos deg med en kopp kaffe og en god bolle mens bollene er litt varme, og putt resten i fryseren så har du noe godt å putte i nistepakken når du skal ut på tur.
TIL CA. 30 BOLLER TRENGER DU:
1 pakke gjær
5 dl lunken melk
1 1/2 dl sukker
Liten klype salt
1 ts kardemomme
13 - 15 dl hvetemel
150 gr mykt smør i terninger
FYLL:
120 gr mykt smør
Knapt 1/2 dl sukker
2 ts kardemomme
Ca. 150 - 200 gr raspet marsipan
Pensle med sammenpisket egg
Strø med grovhakkede mandler eller nøtter
Bruk et kniv eller en deigskrape og del leiven i lengder på tvers ca. 2 cm bred. Del hver lengde i to på langs, men ikke helt igennom, la det være igjen ca. 2 cm. Tvinn de to lengdene som du nå får sammen, og tvinn/rull til en knute, pass på at endene kommer under. Set knutene på bakepapirkledd stekebrett til etterheving. ca. 30 - 40 minutter. Gjør det samme med andre halvparten av deigen. Pensle med sammenpisket egg og strø med grovhakkede mandler eller nøtter. Stekes ved 200 grader i 6-8 minutter. Avkjøles på rist.
Eg trur det skal stå 220 grader, og ikkje 120 grader?
SvarSlett