Dette er den perfekte søndagsmiddag på en hustrig høstdag enten du skal lage middag til to eller mange, for når du først har fått alle ingrediensene i gryten, lager den seg selv i stekeovnen. Denne gryten er laget med oksekjøtt, men har du tilgang på viltkjøtt passer det veldig godt til en slik gryte. Kjøtt, løk, bacon og sopp kan stekes opp på forhånd, så da er det bare å putte alt i gryten og sette den i stekeovnen. Kantareller stekes helt til slutt og strøs over ved servering.
DU TRENGER TIL 5-6 PERSONER:
Ca. 1,2 kg høyrygg av okse uten ben
Ca. 200 gr bacon i biter
Ca. 200 gr sopp i skiver eller biter (aroma eller shampignon)
Smørstekte kantareller, så mye du vil, skal strøs over ved servering
3 - 4 løk i tynne skiver
3-4 gulrøtter i skiver
2 persillerøtter i skiver
1 tykk skive sellerirot i terninger
3 fedd finhakket hvitløk
2 ss tomatpure
3-4 dl rødvin
1 stort eller 2 små laurbærblader
1-2 ts timian
Ca. 4 -5 dl kraft/fond
Salt - pepper
Smør/olje til steking
2-3 dl kremfløte
1-2 ts maizenna (kan sløyfes)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar