Denne kyllinggryten dufter himmelsk og smaker fantastisk godt, og det er en enkel rett å tilberede. Lag gjerne en stor porsjon når du først er i gang, denne gryten smaker godt etter et par dager i kjøleskapet, og den tåler å fryses, dette er også en super middag hvis du skal ha mange til bords. Jeg har brukt kyllingfilet, men kyllinglår smaker like godt, eller du kan bruke en hel oppdelt kylling. Som tilbehør serverte jeg stekte potetbåter og en grønn salat.
DU TRENGER TIL 2 PERSONER:
2 kyllingfileter eller 4 kyllinglår
Ca. 100 gr sopp i skiver (valgfri type)
Salt - pepper
smør/olje til steking
2 finhakkede sjalottløk
1 fedd finhakket hvitløk
1 purreløk i ringer
1 1/2 - 2 dl hvitvin
2 ts dijon sennep
Ca. 1 dl melk
2-3 ss lett creme fraiche
Noen dråper presset sitron
1 stor ts timian
KRYDDERSTTEKTE POTETER:
3-4 poteter
Provencekrydder
Maldonsalt
Olivenolje
Vask og del opp kyllingen i passende biter og strø på salt og pepper, stek kyllingen pent brun
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar