Nydelig på brødskiva og himmelsk på ost er det jeg vi si om denne marmeladen her. Det er et så mye mere overkommelig arbeid å lage en liten mengde marmelade, så 3-4 glass er akkurat passe arbeid, du blir raskt ferdig med et flott produkt.
DU TRENGER:
12 mandariner
Ca. 200 - 350 gr sukker
3 ss blomsterhonning
1 stor chili
Vask og skrubb godt fire av mandarinene og skjær dem i tynne skiver. Resten av mandarinene skreller du og deler i biter. Ha alt i en kasserolle sammen med sukker og honning, kok opp og la marmeladen småkoke i 20 - 30 minutter uten lokk, husk å røre av og til. Synes du det blit mye hele mandarinbåter i marmeladen kan du gjøre slik som jeg gjør, ta ut ca. halvparten av marmeladen som du kjører glatt med en stavmikser og heller tilbake i kasserollen igjen, nå har du en mere jevn konsistens på marmeladen. Tilsett finhakket chili og la marmeladen småkoke videre uten lokk i ca. 30 miutter til. Ta marmeladeprøven ved å ha ca. 1 ts. marmelade på et fat og dra fingeren gjennom, hvis marmeladen glir tilbake i streket etter fingeren må marmeladen kokes en stund til.
Ha den ferdigkokte marmeladen over på små rene glass som oppbevares kaldt, eller de kan fryses.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar