onsdag 24. juni 2015

Laksesalat med lune poteter og urter


Dette er mat som smaker, deilig laks og massse grønnsaker og ikke minst den nydelige urtedressingen, dette er sommermat for meg, og hvis været tillater det, kan du grille laksen istedet for å steke den på stekepannen. Jeg har brukt masse forskjellige urter, men her kan du bruke de urtene du har, men jo flere jo bedre, i denne urtemarinaden skal det være masse urter.


DU TRENGER TIL 2 PERSONER:

2 laksefileter uten skinn og bein
Salt - pepper
Olje/smør til steking
4-5 poteter
1 liten eller 1/2 fenikkel i tynne strimler
1 god neve vasket/renset spinat
1-2 vårløk i tynne ringer
Ca. 5 cm agurk i tynne strimler
Ca. 5 cm squash i tynne strimler (kan sløyfes)
2 kokte egg i båter
Noen småtomater

 

DRESSING:

2 ts dijon sennep, helst av den grove typen
1 fedd finhakket hvitløk
1 ss hvitvinseddik
Litt sitronsaft
Ca. 4 ss god olivenolje
Pepper
Ca. 1 ss finklippet perrsille
Ca. 1 ss finklippet gressløk
Ca. 1/2 ss finklippet  oregano
1 ss finklippet dill
1/2 ss finklippet timian
Litt finklippet mynte


Kok potetene møre i lettsaltet vann, la de kokte potetene bli litt avkjølt før du skreller de, bruker du nypoteter trenger de ikke skrelles, bare skrubbes godt før koking. Del potetene i to eller fire biter alt etter hvor store de er. Kutt opp fenikkel, agurk og squash og legg det i en skål, tilsett spinat og lag ferdig dressingen. Lag dressingen ved å blande alle ingrediensene sammen i et glass eller en skål, begynn med det sure, og ha i oljen tilslutt. Pisk eller rist dressingen godt sammen, og tilsett de finklippede urtene. Dressingen blir ganske tykk med så mye urter, og synes du den er for tykk, så tilsett litt mere olje. Vend dressingen inn i salaten.
Kok eggene, skrell de og del i båter. Ha litt smør/olje på stekepannen og stek laksestykkene og del de i biter. Vend de nå lune potetene inn i salaten og legg over laksebiter, pynt med eggebåter og tomater.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar