En god lunsj med tunfisk på boks. Sammen med noen andre ingredienser ble dette en salat som smakte nydelig på en skive godt grovt hjemmebakt brød, og veldig raskt å tilberede.
DU TRENGER TIL TO STORE SKIVER:
1 boks tunfisk i olje
2 - 3 soltørkede tomater
2 ss grønne erter eller finhakket agurk
1 vårløk
1 stor reddik i tynne skiver (kan sløyfes)
1 ss kapers (kan sløyfes)
2 ss lettrømme
2 ss kesam
Salt - grov pepper
Presset citron
2 egg
Noen små tomater
Salat
Gressløk
Kok eggene og skyll de i kaldt vann. Åpne tunfiskboksen og bruk en gaffel for å holde tunfisken i boksen slik at du får sile av oljen. Du kan gjerne bruke tunfisk i vann, men jeg synes den er så smakløs, derfor bruker jeg den i olje og presser ut så mye olje jeg klarer.
Ha tunfisken i en liten skål, og tilsett soltørkede tomater skåret i strimler, og vårløk i tynne ringer.
Tilsett erter eller agurk i små biter og reddik skåret i tynne skiver.
Bland sammen lettrømme og kesam, smak til med salt, pepper og presset citron og bland dette forsiktig inn i tunfisk blandingen.
Legg salat på godt brød, legg over et par store spiseskjeer med tunfisksalat, topp med kokte egg og små tomater. Pynt med noen tynne ringer vårløk og litt klippet gressløk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar