En herlig kyllingrett som vi fikk servert sist vi var i Provence, og som vanlig var det en kjempehyggelig kokk som mer enn gjerne ga fra seg oppskriften.
Denne kyllingretten er ingen heksekunst å lage, og passer ypperlig til gjestemat. Både hvitvinskremen og syltet løk kan lages ferdig på forhånd og varmes opp før servering, veldig greit å slippe å stå lenge over grytene rett før gjestene kommer.
TIL TO PERSONER TRENGER DU:
2 kyllingfileter
Smør/olje til bruning
Ca. 3-4 dl sopp, gjerne blandet
4 store poteter
1 - 2 ss smør
1/2 dl melk
SYLTET RØDLØK:
1 stor rødløk i tynne skiver
1 ss smør
1-2 ss honning eller sukker/sukrin
1 1/2 dl balsamicoeddik
Salt - pepper
Ha løk og smør i en kasserolle og la løken surre til den er blank. Tilsett honning/sukker og slå på 1 dl balsamico, la løken småkoke i ca 10 - 15 minutter med lokket på kasserollen. Pass på å røre rundt av og til. Tilsett resten av balsamicoen og kok uten lokk i ca 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Legg på lokk og la løken stå til du skal varme den opp like før den skal serveres.
Rens og stek soppen i smør olje, den kan også stekes i god tid, men er best nystekt.
Hvitvinskremen lages ferdig mens rødløken står og putrer.
HVITVINSKREM:
1/2 finhakket løk
Ca. 1 ss smør
3 ss klippet persille
3 dl hvitvin
2 dl matfløte
2 eggeplommer
Salt - pepper
Potetene kokes og moses grovt med en gaffel og tilsettes 1 - 2 ss smør og 1/2 dl melk som røres lett inn i de moste potetene, det skal tilsettes så mye smør og melk at potetene så vidt henger sammen, smak til med salt og pepper.
Kyllingfiletene brunes raskt i smør/olje på stekepannen, legges over i et ildfast fat, settes i stekeovnen på 200 grader og etterstekes 18 - 20 minutter etter hvor store de er.
Legg et par store skjeer med de grovmoste potetene i en dyp tallerken, legg over kyllingfilet i skiver, så sopp og syltet løk. Legg hvitvinkremen rundt de moste potetene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar