Sild er godt også til andre tider på året enn til jul, sild er en viktig kilde til mange næringsstoffer, inneholder rikelig av det gode fettet og er helt uten karbohydrater. Vi burde virkelig bruke en slik fantastisk råvare mye oftere enn vi gjør. Jeg har gjort det på den lettvinte måten i dag og kjøpt kryddersild på glass, tatt silden ut av laken, tilsatt litt godsaker sammen med masse løk, litt av den laken som var på glasset og fikk dette nydelig resultatet. Du kan også kjøpe kryddersild i løs vekt og koke lake selv.
Du trenger:
4 kryddersildfileter
1 stor løk i tynne ringer
Saft av 1/2 appelsin
2 ss eddik (7%)
1/2 dl vann
1 ss sukker
2 ss eddik (7%)
1/2 dl vann
1 ss sukker
1 laurbærblad
1/2 ts sennepsfrø
4-5 hele allehånde
1/2 ts hel koriander
Litt lake fra glasset
Del sildefiletene i fine biter på skrå og legg lagvis sild og løk i en krukke eller glass med krydder i mellom. Bruk litt av laken fra glasset som silden lå i, tilsett appelsinsaft, eddik, vann og sukker.
Rør dette sammen og hell det over sild og løk i krukken.
Bruker du kryddersild i løs vekt, koker du en lake av: 1 dl vann, 1 dl eddik 7%, saft fra 1/2 appelsin og sukker etter smak. La silden få stå til neste dag før du begynner å smake.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar